Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Ekberg uudisti myymäläkonseptinsa Helsingin Bulevardilla 05.03.2018
Kahvila ja Ekberg Extra -juhlatilat jatkavat entiseen tapaan

Helsingin Bulevardi 9:ssä sijaitseva Ekbergin myymälä on avannut ovensa täysin uudistuneena. Uniikki lähimyymäläkonsepti laajentaa Ekbergin tarjontaa leipomo- ja konditoriatuotteista aamun ja lounaan laadukkaisiin Grab & Go -tuotteisiin, illaksi kotiin vietäviin sekä kylmiin että lämmitettäviin ruoka-annoksiin sekä tuoreisiin elintarvikkeisiin kuten vihanneksiin ja hedelmiin, kananmuniin, leikkeleisiin ja juustoihin.

Parhaiten kahvilastaan tunnetulla Ekbergillä on totisesti pitkät perinteet, sillä Fredrik Edvard Ekberg avasi leipäkaupan Helsingin Kruununhaassa jo 3. helmikuuta 1852, ts. Suomen ollessa Venäjän suuriruhtinaskunta – aikana, jolloin monet vaikutteet saapuvat Helsinkiin Pietarin kautta. Sittemmin toiminta siirtyi Aleksille nykyisen Stockmannin kohdalle. Vuonna 1915 uskalias ja ennakkoluuloton Fridolf Ekberg rakennutti Ekbergin nykyisen kokonaisen toimitalon Bulevardi 9:ään. Aivan lähellä sijaitsi tuohon aikaan mm. Teknillinen korkeakoulu, josta niin opiskelijat kuin opettajat tottuivat kahvittelemaan Ekbergillä.

Ekbergin tämän päivän liiketoiminta seisoo neljällä jalalla: nyt uudistetun leipomo- ja herkkutuotteiden lähimyymälän lisäksi Ekberg tunnetaan toki kahvilastaan, joka on ollut ajoittain ainoa ja useimmiten yksi harvoista Helsingin kahviloista, joissa on pöytiintarjoilu. Muut liiketoiminta-alueet ovat yhtiön cateringpalvelu sekä Ekberg Extra, juhla- ja kokoustilat jopa 40-50 hengen tilaisuuksiin niin yritysten kokouksiin kuin vaikkapa sukujuhliin.

Ekberg työllistää noin 40 henkilöä keskellä Helsinkiä 600 neliömetrin toimitiloissaan, jossa kahvilan ja myymälän lisäksi on leipomo-konditoria sekä jopa neljä eri keittiötä. Ekbergin kahvila on varsin suosittu myös kaupunkiin saapuvien matkailijoiden parissa. Tämän päivän modernissakin kahvila- ja myymälämiljöössä voi aistia ainakin yli sadan vuoden historian, jota Ekberg on ollut luomassa Helsingin ydinkeskustassa nykyisellä paikallaan vuodesta 1915. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Kalastajatorpalla valmistaudutaan jo joululounaisiin 05.10.2018
Vegaaninen vaihtoehto perinteisten jouluherkkujen rinnalla keventää

Matkaviikko sai rakentavaa 20-vuotispalautetta 05.10.2018
”Laaja-alaisuus ja ajantasaisuus saivat kiitosta”

Primera Air hakeutuu konkurssiin tänään 2. lokakuuta 02.10.2018
Matka-Vekka vakuuttaa toimintansa jatkuvan