Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Uudesta Scandic -hotellista katettua kulkuväylää pitkin lentoterminaaliin 12.03.2018
Helsinki-Vantaan kasvava matkustus vaatii lisää majoituspalveluita

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajien määrä on hyvässä kasvussa, minkä vuoksi kentän läheisyyteen tarvitaan myös lisää majoitustiloja. Maaliskuussa avattu Scandic Helsinki Airport sijaitsee vain 200 metrin päässä terminaaleista. Kokouksia hotellissa voi pitää erityisessä paikassa: sellissä.

Hotelliketju Scandic on avannut 12. maaliskuuta uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Scandic Helsinki Airport -hotellin johtaja Meri Palletvuori sanoo, että lentoaseman läheisyydessä sijaitsevia hotelleja tarvitaan juuri nyt, kun lentoaseman matkustajamäärät kasvavat.

”Viime vuonna lentoaseman kautta kulki yhteensä 18 miljoonaa matkustajaa”, Palletvuori sanoo.

Laajennustöiden valmistumisen jälkeen Helsinki-Vantaan matkustajamäärä saattaa jopa kaksinkertaistua. Kaikkein nopeimmin kentällä kasvaa aasialaisten matkustajien määrä.

”Aasialaisten matkustajien yöpymiset kasvoivat viime vuonna Suomessa 21 prosentilla, ja heidän toiveensa on huomioitu myös uudessa hotellissa. Osassa huoneita on kylpyammeet, joita etenkin aasialaiset vieraat arvostavat”, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuudet: aamiainen mukaan lennolle ja tapaaminen sellissä

Uudessa Scandic Helsinki Airport -hotellissa on 150 huonetta, joista 40 on erityisesti perheille ja suuremmille seurueille soveltuvia neljän hengen huoneita. Á la carte -ravintola tarjoilee modernia skandinaavista ruokaa ja palvelee vierailijoita aamusta iltaan. Arkipäivisin ravintolasta saa myös lounasta. Varhainen aamiainen on tarjolla puoli neljästä alkaen.

”Jos lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisen”, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu myös rakennuksen historia. ”Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. Päätimme säilyttää tämän osan historiaa: yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä!” Palletvuori kertoo. Ravintolan ja kokoustilojen lisäksi vierailijoiden käytössä ovat kuntosali ja saunaosasto.

Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi kasvanut Scandic on merkittävä toimija myös Helsinki-Vantaan majoituspalveluissa. ”Meillä on nyt yhteensä viisi hotellia lentokentän alueella ja panostamme palveluidemme kehittämiseen jatkossakin. Uskomme, että majoituspalveluiden kysyntä kasvaa tulevaisuudessa lentomatkustuksen vilkastuessa ja meille on tärkeää olla mukana tässä kasvussa”, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Scandicin lentokenttähotelleista kaksi siirtyi yrityksen omistukseen viime joulukuussa solmitussa Restel-kaupassa. Vielä toistaiseksi Cumulus-brändin alla toimivat hotellit siirtyvät Scandic-brändin alle 3. huhtikuuta. Ketjuun kuuluvat myös Hilton-brändin alla toimiva Hilton Helsinki Airport sekä Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport.

Myös kestävä kehitys on huomioitu hotellissa. Avajaispäivänä Scandic Helsinki Airportille myönnettiin Joutsenmerkki, joka osoittaa, että hotelli panostaa kokonaisvaltaisesti ympäristötyöhön.

”Hotelli pyrkii aktiivisesti vähentämään energian- ja vedenkulutusta sekä jätemääriä. Jätteiden lajittelu on tehokasta. Tärkeää on myös kemikaalien käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden käytön lisääminen”, kertoo Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen.

Hotellin ravintolassa tulee olla tarjolla päivittäin kasvisruokaa, runsaasti luomutuotteita ja vastuullisia kalatuotteita. Pääraaka-aineiden alkuperä tulee olla tunnettu. Hotellin henkilökunta on saanut koulutuksen ja se on motivoitunut sekä sitoutunut ympäristötyöhön.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnair vuokraa GetJetiltä A320-lentokoneen 18.03.2018
Euroopan liikenteeseen kesäkuusta 2018 tammikuuhun 2019

Berliinin uuden lentoaseman asia saa yhä kummallisempia käänteitä 18.03.2018
Lufthansa-johtaja ennustaa: koko asema puretaan ja rakennetaan uudelleen

Finnair lisää lentoja Japaniin, Tokioon ja Nagoyaan 15.03.2018
Myös Euroopan lomakohteisiin lisää kapasiteettia talvikaudelle 2018/2019