Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finavia käynnistää mittavan peruskorjauksen Helsinki-Vantaalla 26.03.2018
Lentoliikenteeseen lisää kapasiteettia ja päästöjä pienemmiksi

Kolmevuotinen korjausurakka tehdään Helsinki-Vantaan asematasolla. Remontti kohdistuu lentokoneiden pysäköintipaikkojen uusimiseen, rullaustieyhteyksien parantamiseen ja jäänpoistotoiminnan kapasiteetin lisäämiseen. Osa investoinnista käytetään energiantehokkuuden parantamiseen.

‚ÄĚInvestoimme asematason peruskorjaukseen 32 miljoonaa euroa. Summa vastaa kolmea kiitotien peruskorjausta, joten kyse on mittavasta remontista. Ty√∂ tehd√§√§n vaiheittain kolmena per√§kk√§isen√§ kes√§n√§, jotta siit√§ aiheutuisi mahdollisimman v√§h√§n haittaa lentoliikenteelle ja matkustajille‚ÄĚ, sanoo Finavian tekninen johtaja Henri Hansson.

Peruskorjauksen tavoitteena on varmistaa lentokoneiden turvallinen rullaus ja paikoitus sekä lisätä lentoliikenteen kapasiteettia ja tehokkuutta. Asematason infrastruktuuri saadaan tuotua nykypäivään, minkä ansiosta Finavia pystyy vähentämään lentoliikenteen ympäristövaikutuksia entisestään. Työmaa on kooltaan 120 000 neliömetriä, mikä vastaa noin 17 jalkapallokenttää. Kolmivuotinen urakka tehdään vuosina 2018, 2019 ja 2020. Työt alkavat huhtikuun alussa ja kestävät lokakuulle.

‚ÄĚLentokoneiden seisontapaikat eiv√§t ole mit√§ tahansa pys√§k√∂intipaikkoja. Yhden paikan tekeminen maksaa noin miljoona euroa. Asemataso 1:n peruskorjauksessa uusimme t√§ll√§ kertaa 13 konepaikkaa. Ne tehd√§√§n betonilaatoille ja saadaan n√§in kest√§m√§√§n nykyisten konetyyppien kuormitusta‚ÄĚ, Hansson mainitsee.

Peruskorjauksen yhteydessä osa nykyisistä seisontapaikoista varustetaan järeillä rakenteilla, joilla on mahdollista tehdä jäänesto- ja poistokäsittelyjä. Paikat viemäröidään ja näin varmistetaan, ettei lentokoneiden jäänestoon ja -poistoon tarkoitettua glykolia pääse maaperään. Lisäkapasiteetti sujuvoittaa ja nopeuttaa talvikauden lentoliikennettä.

Rullaustieyhteyksien parantamisen lisäksi yksi rullausteistä muutetaan laajarunkokelpoiseksi, mikä sekin sujuvoittaa lentokoneiden rullauksia.

Rullaustieremonttien yhteydess√§ Finavia vaihtaa puolisen tuhatta keskilinja- ja pys√§ytysvaloa led-teknologiaan. T√§m√§ liittyy Finavian kiihdytettyyn ilmasto-ohjelmaan, jonka tavoitteena on nopeassa tahdissa v√§hent√§√§ lentoaseman toiminnasta syntyvi√§ p√§√§st√∂j√§.‚ÄĚ Helsinki-Vantaa saavutti hiilineutraliteetin kes√§ll√§ 2017. Matkustajam√§√§rien kasvaessa p√§√§st√∂jen pit√§minen nollassa vaatii jatkuvaa ty√∂t√§ ja ymp√§rist√∂investointeja‚ÄĚ, Hansson sanoo.

Asematason peruskorjauksen jälkeen Helsinki-Vantaan liikennealueen 14 000 valaisimesta noin puolet on vaihdettu energiatehokkaaseen led-teknologiaan.

Lentoasemalla on samaan aikaan käynnissä Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisessä kilpailussa ja valmistautua palvelemaan kasvavia matkustajamääriä. Terminaalin pinta-ala kasvaa noin 45 prosenttia ja matkatavarakapasiteetti yli 50 prosenttia. Laajarunkokoneiden vastaanottokyky nousee sata prosenttia.(EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Teneriffalla on oivat ja terveelliset lähiruoan perinteet 08.11.2018
Papas arrugadas, gofio, juustot, trooppiset hedelmät ja viini

Helsinki European Capital of Smart Tourism 2019 -kilpailun kärkisijalla 07.11.2018
Ranskan Lyon toinen palkittu älykkään matkailun ympäristö

SAS avasi suoran Tukholma-Oulu ‚Äďyhteyden 06.11.2018
Neljästi viikossa