Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Wi-Fi:n käyttö lennolla voi aiheuttaa tietoturvariskejä yrityksille 28.03.2018
BCD Travel kiinnittää huomiota liikematkustuksen merkittävään ongelmaan

Liikematkustajat ovat kiitollisia lennon aikana käytettävästä Wi-Fi-yhteydestä. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi suojaamattomien verkkojen turvallisuusriskejä. Mikäli kunnon varotoimenpiteitä ei oteta huomioon, rikoksentekijät voivat päästä käsiksi asiakastietoihin, luottamuksellisiin liiketietoihin ja yksityisiin henkilötietoihin. BCD Travel varoittaa sekä yrityksiä että matkustajia näiden verkkojen käytöstä ja tuo esiin, miten yksinkertaisilla varotoimenpiteillä voidaan suojella liikematkustajia turvattomilta verkkoyhteyksiltä.

Parin viime vuoden aikana Wi-Fi-yhteyden tarjoaminen lennoilla on kasvanut merkittävästi. Maailmanlaajuisesti noin 43 prosenttiin lipuista kuuluu Wi-Fi-yhteys lennon aikana. Lähes kaikilla lentoyhtiöillä Wi-Fi on käytössä ainakin joissain lentokoneissa ja monet keskittyvät etenkin mannertenvälisiin lentoihin. Liikematkustajat ovat usein kiitollisia tästä uudistuksesta, eivätkä töitä tehdessään ota aina varovaisuutta huomioon.

‚ÄúMonet eiv√§t ymm√§rr√§, miten suuria riskej√§ avoin Wi-Fi-yhteys voi aiheuttaa yritykselle. Avoimen Wi-Fi:n k√§ytt√§j√§ saattaa p√§√§ty√§ ker√§√§m√§√§n viruksia ja haittaohjelmia sek√§ levitt√§m√§√§n niit√§ eteenp√§in muille k√§ytt√§jille,‚ÄĚ kertoo BCD Travelin tietoturvavastaava Frank Schuchard. ‚ÄúRiskin√§ on, ett√§ yrityksest√§ levi√§√§ yksityist√§ ja luottamuksellista tietoa. Ensimm√§isen hy√∂kk√§yksen j√§lkeen j√§rjestelmiin ja tietoihin voi tulla my√∂s lis√§hy√∂kk√§yksi√§, jotka saattavat pahimmillaan johtaa sabotaasiin ja my√∂s maineen vahingoittumiseen.‚ÄĚ

Turvatoimet

‚ÄúOn olemassa joitain yksinkertaisia varotoimenpiteit√§, joilla jokaisen liikematkustajan pit√§isi suojata laitteensa ja samalla yrityksens√§ verkko,‚ÄĚ Schuchard sanoo. ‚ÄúMatkustajien pit√§√§ olla tietoisia siit√§, millaisia seurauksia heid√§n teoillaan voi olla ja ymm√§rt√§√§ miksi on t√§rke√§√§ suojata luottamuksellista ja arkaluontoista tietoa.‚ÄĚ

- Käytä suojamekanismeja: Asenna virustorjuntaohjelmia ja palomuuri.
- Kytkeytyessäsi verkkoon varmista, että yhteys muodostuu vain suojatun ja luotettavan VPN-yhteyden kautta. Näin ollen kaikki tietosi siirtyvät tämän turvallisen yhteyden kautta salatusti. VPN-ratkaisun pitäisi estää suorat yhteydet julkiseen Wi-Fi:in.
- Varmista, että yrityksesi kannettavat laitteet saavat tietoturvakäytäntöjä noudattavia päivityksiä.
- Suojaa mobiililaitteiden varmuuskopioita säännöllisesti.

Luonnollisesti myös yritysten on varauduttava varotoimenpiteillä. Turvatoimenpiteiden kannattaa olla jopa ankarampia riippuen yrityksestä sekä siitä, tallennetaanko asiakastietoja:

- Salausmenetelmien käyttöönotto (esimerkiksi VPN-verkko), jotta voidaan suojella viestinnän luottamuksellisuutta.
- Yhteisten todentamismekanismien käyttöönotto, jotta voidaan varmistaa kaikkien osapuolien identiteetit ennen tietojen lähettämistä.
- Kielletään epävarmojen ja etenkin suojattomien Wi-Fi-verkkojen käyttö.
- Poistetaan käytöstä tarpeettomat verkkoliitännät hyökkäyspinta-alan pienentämiseksi.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

British Airwaysin ja Iberian omistajayhtiö IAG valmistautuu brexitin jälkeiseen aikaan 14.11.2018
Hyv√§ksyyk√∂ Bryssel IAG:n ‚ÄĚEU-kansalaisuuden‚ÄĚ?

Kittilän lentoaseman laajennus valmistuu 14.11.2018
Ensimmäinen osa avataan matkustajille joulusesongin alla

Teneriffa on sekä uudistunut että upeasti säilynyt suosikkikohde 08.11.2018
Suomalaiset ovat jo vuosikymmeniä matkustaneet Puerto de la Cruziin suurin joukoin