Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Kesäajasta eli kellojen siirtelystä ollaan luopumassa 2019 17.09.2018
Mikä aika Suomessa palvelisi Eurooppaan suuntautuvan liiketoiminnan tarpeita?

Euroopan komissiossa on tehty esitys kellojen siirtelystä luopumiseksi kaksi kertaa vuodessa. Esityksen mukaan EU:n jäsenmaat saisivat kukin itse päättää, pysyvätkö nykyisessä talviajassa vai kesäajassa. Siirtelystä luopuminen sinänsä on saanut laajan kannatuksen.

Meill√§ Suomessa kansalaisilta on kyselty kantaa talvi- vaiko kes√§ajassa pysymiseksi useissa mielipidekyselyiss√§. Haastateltu on opettajia ja koululaisia, viljelij√∂it√§ ja unitutkijoita ‚Äď aamun torkkuja ja illan virkkuja, luonnon rytmin mukaan el√§vi√§ kansalaisia. Aikanaan kes√§aikaan siirryttiin, jotta auringon valo ja ihmisen valveillaolo kohtaisivat paremmin. Samalla pyrittiin my√∂s kallistuneen energian s√§√§stymiseen valoisina kes√§iltoinamme.

Vähemmälle huomiolle julkisessa keskustelussa ovat jääneet eri maiden välisen liike- ja työelämän tarpeet. Nyt olisikin kansainvälisen yhteydenpidon asiassa eduksi, että aikaero Suomen ja sen keskeisten eurooppalaisten kumppanimaiden välillä olisi joko olematon tai korkeintaan yksi tunti. Ruotsin ja itäisen sekä Keski- Euroopan maiden kanssa voisimme pyrkiä olemaan samalla aikavyöhykkeellä ja Euroopan läntisimmistäkin kolkista voisimme olla korkeintaan yhden tunnin edellä.

Jo kahden tunnin aikaero v√§hent√§√§ yhteisen, samanaikainen ty√∂p√§iv√§n pahimmillaan vain pariin tuntiin, kuten olemme havainneet vaikkapa Iso-Britanniaan reaaliaikaisesti asioidessamme. Kun me tulemme aamuisin klo 07.00-09.00 t√∂ihimme, britit ja muu L√§nsi-Euroopan v√§ki nukkuu viel√§ makeinta aamuy√∂n untaan. Kun he tulevat t√∂ihins√§, meill√§ tehd√§√§n jo lounaalle l√§ht√∂√§. Lounaan j√§lkeen saattaa tuurilla tavoittaa vastapuolen ty√∂p√∂yd√§n √§√§rest√§, ennen kuin h√§n l√§htee lounaallensa ‚Äď usein kellonm√§√§r√§isesti hieman my√∂hemmin kuin Suomessa on totuttu. Niinp√§ saattaa k√§yd√§, ett√§ meill√§ ty√∂p√§iv√§ p√§√§ttyy, ennen kuin l√§ntinen tai etel√§inen bisneskumppani palaa ty√∂p√∂yt√§ns√§ √§√§reen lounastauoltaan, joka monissa maissa on pitempi kuin meid√§n 30-45 minuuttia.

Toki digitaalinen ja mobiililaittein tapahtuva kommunikaatio on helpottanut yhteydenpitoa ja myös liennyttänyt aikaeron aiheuttamia haittoja eurooppalaisillakin aikavyöhykkeillä. Silti, kun ja jos nyt pääsemme itse asiasta päättämään, olisi varmasti eduksi valita se pragmaattinen ja toimiva vaihtoehto eli kuulostella, mihin suuntaan naapurit etenevät ja tehdä sen mukainen käytännön ratkaisu. Tämä tehokkaimmin palvelisi liike-elämän kommunikointia ja myös matkustusta ympärivuotisessa ajanjuoksussa.

Daylight saving time (DST) ‚Äďk√§yt√§nn√∂st√§ luopuminen menee viel√§ Euroopan parlamentin √§√§nestykseen, mutta n√§ytt√§√§ varsin todenn√§k√∂iselt√§, ett√§ tarpeettomaksi k√§yneest√§ kellojen siirtelyst√§ luovutaan jo kev√§√§ll√§ 2019. (EH-Matkaviikko)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta

Turkish Airlines avaa reitin Istanbul-Rovaniemi 06.12.2018
Suorat lennot alkavat vuoden päästä 5.12.2019

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla